Antwoorden

Wat is back- loading?
Wanneer een touringcarondernemer gecontracteerd is een groep van A naar B te vervoeren, keren deze bussen regelmatig leeg terug. Backloading betekent het vinden van een potentiële klant voor de terugreis in ongeveer hetzelfde tijdsframe.

Wat is een combinatierit?
Een combinatierit betreft het combineren van een reis van meerdere groepen die min of meer dezelfde bestemming hebben. (voorbeeld: een tweetal scholen uit Schwarzwald (D) die op dezelfde datum gaan zeilen met de Bruine Vloot).

Wat is Bussite?
Bussite is de onafhankelijke schakel tussen vraag en aanbod van busritten. Het systeem zorgt voor prijsconcurrentie tussen de aangesloten touringcarondernemers en biedt de klant de zekerheid van meerdere offertes. Maar Bussite biedt meer: met het onlangs gelanceerde back- loading en combinatieritten systeem (zie voor uitleg elders in deze FAQ) kan er pas echt een significante kostenbesparing op een touringcarrit worden gerealiseerd.

Hoe werkt Bussite?
Bussite stuurt dagelijks offerteaanvragen naar honderden touringcarondernemers in binnen- en buitenland, die vervolgens een bieding op uw aanvraag kunnen ingeven op Bussite. Het idee hierachter is dat de transparante marktwerking in vrijwel alle gevallen tot de laagste prijs leidt. De klant (offerteaanvrager) kan op de site direct de offerte boeken. Zowel de klant als de touringcaronderneming krijgen dan elkaars NAW gegevens en sluiten samen een vervoersovereenkomst. Let op: de aanbieding geldt zolang de bus beschikbaar is.

Wat zijn de voordelen van Bussite?
  • Uw winst( besparing) bedraagt in ieder geval enige euro’s en soms op lange ritten oplopend tot € 1500- €2500 euro of soms nog hoger.
  • Binnen een of twee werkdagen heeft u meerdere offertes in uw postvak.
  • Voor € 1.50 kunt een zeer significante besparing op uw reiskosten realiseren door het combineren van een rit of het kopen van een back- loading rit.
  • De touringcarondernemer kan zijn rendement flink verhogen, omdat er extra kansen ontstaan zijn lege ritten af te zetten. Bovendien kunnen busritten efficiënter aangenomen en eventueel uitgewisseld worden.
  • Reductie van CO2 uitstoot, aangezien er minder kilometers gereden worden om hetzelfde aantal personen te vervoeren. U helpt daadwerkelijk mee om ons milieu te sparen.


Wat kost Bussite?
Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend. Indien u via Bussite een reis boekt - en hier bij nader inzien geen gebruik van wenst te maken -, betaalt u aan Bussite zes procent van het offertebedrag met een maximum van € 60,-

Welk offerte- aanvraag is voor mij het beste?
Bussite biedt een viertal diensten:
  • Reguliere offerte- aanvragen (voor een simpele enkele-  of retour  (halen brengen) en u heeft de bus ca. 1 dag nodig).
  • Speciale ritten (voor busreizen met meerdere vertrek- en aankomstlocaties op maat), contractvervoer, rondreizen)
  • Back- loading ritten (een groep Nederlandse studenten rijdt op zaterdag  naar Berlijn , een groep Duitse studenten op zondag terug. http://www.bussite.eu)
  • Combinatie ritten (u sluit zich aan bij een andere groep die naar dezelfde bestemming gaat, of u vraagt aan mensen om zich aan te sluiten bij uw reeds geboekte rit. http://www.bussite.eu)


Hoe kan ik overige vragen stellen?
U kunt ten alle tijden het contactformulier invullen.

Hoe kan ik mij aanmelden als touringcarondernemer?
Touringcarondernemers die zich willen aansluiten bij Bussite kunnen het formulier op http://www.bussite.eu/operators/signup invullen. Bussite BV controleert de door de touringcarondernemer opgegeven gegevens , voor zover het openbare bronnen betreft. Bijvoorbeeld Handelsregister Kamer van Koophandel, website, Keurmerk enz.

Zijn de prijzen exclusief of inclusief BTW?
De prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeldt.

Ik heb nog geen bevestiging van de touringcar-onderneming ontvangen. Welke actie kan ik ondernemen om dit alsnog in orde te laten komen?
Mocht u nog geen offerte hebben gekregen dan kunt u uw rit omhoog plaatsen, hierdoor wordt de rit aangemerkt als belangrijk en wordt uw rit opnieuw onder de aandacht gebracht bij al onze bus ondernemingen.